ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un al doilea polițist ucrainean a decedat marți în urma rănilor, în timp ce alți nouă se aflau în stare gravă, la o zi după confruntările sângeroase cu manifestanții de extrema dreaptă în fața parlamentului ucrainean, care protestau față de adoptarea unei reforme controversate ce atribuie mai multă autonomie regiunilor separatiste proruse, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

'Încă un membru al Gărzii Naționale s-a stins din viață din cauza rănilor ca urmare a exploziei unei grenade (...) Este dureros', a scris pe contul său de Twitter ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov.
Anterior, o purtătoare de cuvânt a poliției ucrainene, Oksana Blișciuk, raportase 'în total, 141 de răniți, spitalizați în diverse unități spitalicești din Kiev, între care 131 de polițiști, dintre care zece în stare gravă'.

Adoptarea de către parlamentul ucrainean a unui proiect de lege privind descentralizarea care acordă o autonomie mai mare regiunilor separatiste proruse, aflate în războicu Kievul, a condus luni la confruntări sângeroase între forțele de ordine și militanții de extrema dreaptă care se opun acestei reforme. 

Garda Națională ucraineană, aflată în subordinea Ministerului de Interne, este formată în principal din voluntari care fac parte din milițiile de autoapărare ale Maidanului, mișcarea de contestare proeuropeană din centrul Kievului, reprimată sângeros în februarie 2014.