ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin a criticat în termeni duri decizia Curții Supreme din Austria, care a anulat condamnarea pentru viol a unui irakian asupra unui elev de 10 ani, motivând că tribunalul inferior care a pronunțat sentința ar fi trebuit să verifice dacă nu cumva violatorul credea că victima a consimțit actul sexual.

"Într-o țara europeană, un copil e violat de un migrant și justiția îl eliberează din două motive: vorbea prost limba țării și nu a înțeles că băiatul era un băiat", a spus Putin, la o conferința de presă, scrie thelocal.at.  
 
"O societate care nu își poate apăra copiii nu are viitor. Nici măcar nu îmi pot explica raționamentul - e un sentiment de vinovăție față de migranți? Ce se întâmplă? Nu e clar", a adăugat președintele rus.
 
"Acesta este rezultatul disoluției valorilor naționale tradiționale", a mai spus Vladimir Putin.

La începtul anului, un refugiat irakian în vârstă de 20 de ani a fost condamnat la 6 ani de închisoare după ce a răpit un elev de 10 ani pe care apoi l-a violat.

În octombrie, Curtea Supremă a decis menținerea condamnării doar pentru agresiuni sexuale grave, apreciind că verdictul de viol nu este suficient dovedit. Potrivit motivării Curții, prima instanță ar fi trebuit să stabilească dacă atacatorul a crezut că victima este de acord cu actul sexual și dacă atacatorul avea intenția să acționeze împotriva voinței băiatului.

În declarațiile făcute în fața poliției, irakianul a spus că a fost vorba de o "urgență sexuală" în condițiile în care soția sa nu l-a urmat în Austria și nu a mai "făcut sex de patru luni".