ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia ar putea să îi acorde azil liderului sirian Bashar al-Assad, dacă acesta ar fi obligat să-și părăsească țara, a declarat președintele rus Vladimir Putin, într-un interviu acordat publicației germane Bild, preluat de agenția DPA.

"A fost cu siguranță mult mai greu să îi acordăm domnului Snowden azil în Rusia, decât ar fi în cazul lui Assad", a spus Putin, referindu-se la fostul agent NSA Edward Snowden, care se află în Rusia din 2013.

Totuși, liderul de la Kremlin a precizat că este prea devreme ca Rusia să devină un adăpost pentru al-Assad, a cărui țară este angrenată într-un război civil care durează de aproape cinci ani.

În interviul pentru Bild, Putin a recunoscut că, după părerea lui, al-Assad "a făcut mult rău în cursul acestui război", deși "conflictul nu ar fi luat atâta amploare, dacă nu ar fi fost alimentat de afara Siriei cu arme, bani și resurse umane".