ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele francez Francois Hollande se va întâlni vineri la Paris cu șeful statului rus, Vladimir Putin, pentru a discuta situaţia din Siria.

În cadrul acestei întâlniri anunţate de către preşedinţia franceză, care are loc după primele atacuri aeriene ruse în Siria, miercuri şi joi, preşedinţii francez şi rus "vor evoca subiecte bilaterale şi, evident, Siria", potrivit unei surse din anturajul lui Hollande, citată de AFP.

Șeful statului francez François Hollande, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi cancelara germanǎ Angela Merkel se întâlnesc vineri la Paris pentru a discuta despre criza din Ucraina.

Rusia şi Franţa au poziţii divergente cu privire la soarta preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Şeful statului sirian este susţinut de către Moscova, însă Parisul vrea să-l vadă plecat de la putere cât mai rapid, acuzându-l că este principalul vinovat de haosul din Siria.

Joi, Hollande a declarat că loviturile aeriene ale Rusiei în Siria trebuie să vizeze forțele Statului Islamic și nu alte grupuri.

"Ceea ce s-a întâmplat confirmă încă o dată că trebuie găsită o tranziție politică fără Bashar Al-Assad. Toate loviturile, de oriunde ar veni, trebuie să vizeze Daesh (Statul Islamic - nr.)", le-a spus Hollande jurnaliștilor, ca răspuns la operațiunile Rusiei.

Franța a anunțat la sfârșitul lunii trecute că a lansat lovituri aeriene împotriva militanților Statului Islamic în Siria. Rusia a lansat lovituri aeriene în Siria miercuri pentru prima dată de la începutul războiului în această țară în 2011. Șeful Pentagonului a acuzat Rusia că ”toarnă gaz pe foc” și că a bombardat poziții care nu aparțineau Statului Islamic.