ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zilele trecute, NATO a trimis 1300 de militari - români, americani și britanici - la granița de nord-est a Poloniei. Staționați la o bază de lângă Orzysz, oraș aflat în apropiere de enclava rusă Kaliningrad, soldații au ca misiune securizarea uneia dintre cele mai sensibile granițe ale Alianței.

România participă la această operațiune NATO cu 120 de militari.

Pe pagina sa oficială de facebook, „Misiunea SUA la NATO” a difuzat recent un film de prezentare a acestui eveniment, însoțit de următorul text:

„Grupul de luptă condus de Statele Unite în sprijinul îmbunătățirii prezenței NATO #eFP a sosit în Orzysz, Polonia! 

Aflați mai multe despre soldații americani, britanici și «Romananian» care fac parte din grupul de luptă.

«Un grup de luptă dintr-o multinațională de soldați și Aliați, împreună în estul Poloniei... acesta e unul dintre acele lucruri pe care le privești și spui: ce o mare oportunitate ... de a fi primul grup de aici.» - LTC Steven Gventer, comandantul grupului de luptă din Polonia" 

Din partea soldaților „Romananian”, în filmulețul de prezentare apar doi ofițeri, tată și fiu, ambii prezenți la operațiunea militară din Polonia.
 
Greșelile involuntare, ce apar din cauza neatenției sau a grabei cu care postezi un text, sunt inerente. Se pot întâmpla oricui, chiar și celor de la „U.S. Mission to NATO”. Dar postarea este publică de vineri. Și este de neînțeles cum de nimeni nu a simțit nevoia să corecteze eroarea!