ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Radiaţiile au depăşit de zece ori nivelul admis în apropierea fostei centrale de la Cernobîl, din cauza unor incendii de vegetaţie.

Incendii de vegetaţie izbucnite în apropierea fostei centrale nucleare ucrainene Cernobîl au generat creşterea nivelului de radiaţii în zonă, anunţă autorităţile ucrainene.

Pompierii ucraineni încearcă să stingă şase focare de incendiu situate la distanţe cuprinse între 10 şi 25 de kilometri de zona de excludere creată în jurul centralei nucleare dezafectate de la Cernobîl, situată în nordul Ucrainei.

Incendiile de vegetaţie afectează de câteva zile 130 de hectare de teren, în zonele Buriakivka şi Vektor.

Inspectoratul ucrainean de reglementare în domeniul nuclear (SNRI) măsoară constant nivelul radiaţiilor, constatând o creştere a concentraţiilor de cesiu 137 în zona satului Poliske.

Potrivit Russia Today, citat de Mediafax, nivelul de cesiu radioactiv ar depăşi de aproximativ zece ori concentraţiile normale din atmosferă.

Staţiile de monitorizare a calităţii aerului din România, de la graniţa cu Ucraina, nu au înregistrat până în prezent nicio creştere cu semnificaţie radiologică a nivelurilor de radioactivitate a mediului, ca urmare a incendiilor de vegetaţie din zona Cernobîl, informează Ministerul Mediului.