ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un raport întocmit de Congresul american acuză armata SUA că a mințit în legatură cu războiul împotriva teroriștilor Statului Islamic. Astfel responsabilii militari sunt suspectați că au prezentat o imagine mult prea optimistă și au ascuns informații importante.

Raportul mai precizează că aproape jumătate dintre analiști au răspuns că au fost supuși presiunilor pentru a deforma sau suprima unele informații în timpul anului trecut, anunță B1 TV.

"De la jumătatea anului 2014 până la jumătatea lui 2015, responsabilii Comandamentului forțelor americane în Orientul Mijlociu au manipulat producția de informații pentru a atenua amenințarea pe care o reprezenta gruparea Statul Islamic în Irak", a spus reublicanul Mike Pompeo.

Iar raportul unei comisii a congresului american acuză că responsabilii militari americani au cosmetizat informațiile pe care le difuzau despre eforturile SUA în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, prezentând o imagine mult prea optimistă.

Autorii raportului au intervievat zeci de analiști ai - Comandamentul forțelor americane în Orientul Mijlociu. Mulți dintre aceștia au considerat încadrarea lor la vremea respectivă ca fiind de intoxicare. Raportul mai precizeaza ca aproape 40 % dintre analiști au răspuns că fuseseră supuși presiunilor pentru a deforma sau suprima unele informații în timpul anului trecut.

Inspectorul general al Pentagonului face în prezent o anchetă internă asupra acestui subiect. Tocmai de aceea Ministerul Apărării nu a răspuns detaliat deocamdată acuzațiilor formulate în raportul comisiei parlamentare, noteaza France Presse.