ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O analiză a guvernului britanic privind siguranța vaccinului a arătat că 244 de persoane, inclusiv 8 copii nenăscuți, au murit în Marea Britanie la scurt timp după ce au primit unul dintre cele două vaccinuri anti covid. Guvernul susține că vaccinările nu sunt responsabile de aceste decese.

Un raport amplu produs de guvernul britanic a detaliat toate efectele secundare suspectate, inclusiv decesul, raportate de personalul medical sau de persoanele care au primit cel puțin un vaccin Covid-19 între începutul lunii decembrie 2020 și 31 ianuarie 2021, arată site-ul LifeSiteNews.

Cele două vaccinuri utilizate în Marea Britanie sunt Pfizer / BioNTech și Oxford University / AstraZeneca. Ele au fost autorizați de Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA).


MHRA a primit 143 de rapoarte din Marea Britanie privind suspiciunea de  reacții adverse la vaccinul Pfizer / BioNTech, în care pacientul a murit la scurt timp după vaccinare, 90 de rapoarte pentru vaccinul Oxford University / AstraZeneca și 3 în care marca vaccinului nu a fost specificată. Majoritatea deceselor s-a înregistrat la persoanele în vârstă sau la persoanele cu boli preexistente. Revizuirea rapoartelor individuale și a modelelor de raportare nu sugerează că vaccinul a jucat un rol în deces.

În raport apare și informația că 5 avorturi spontane au fost raportate după utilizarea vaccinului Pfizer și 3 după vaccinul Oxford.

MHRA monitorizează siguranța vaccinurilor pe măsură ce sunt utilizate și în acest scop a introdus o „Schemă a cartonașului galben” pentru a colecta rapoarte cu privire la orice reacție adversă. 20.319 rapoarte  cu „cartonaș galben”, dintr-un un total de 59.614 reacții adverse suspectate au fost făcute cu privire la vaccinul Pfizer. 11.748 au fost făcute în ceea ce privește vaccinul AstraZeneca, lansat abia la 4 ianuarie 2021. 72 de rapoarte nu au specificat ce vaccin a fost utilizat.

Raportul explică, de asemenea, că numărul de cartonașe galbene nu este neobișnuit pentru un vaccin nou. De asemenea, precizează că nu au existat atât de multe cartonașe galbene pentru utilizarea publică a vaccinului, pe cât au existat rapoarte de reacții adverse în timpul studiilor clinice. 

Interesant este că se spune că efectele secundare pentru ambele vaccinuri sunt „mai ușoare” și „mai puțin frecvente” la persoanele cu vârsta peste 75 de ani.

Raportul privind cartonașul galben arată că „majoritatea covârșitoare” a efectelor secundare apar la scurt timp după vaccinare și nu duc la complicații:

Pentru ambele vaccinuri, majoritatea covârșitoare a rapoartelor se referă la reacții la locul injectării (de exemplu, dureri de braț) și simptome generalizate „asemănătoare gripei”, cefalee, frisoane, oboseală, greață (senzație de rău), febră, amețeli, slăbiciune, dureri musculare și bătăi rapide ale inimii. În general, au loc la scurt timp după vaccinare și nu sunt asociate cu boli mai grave sau de durată, susține documentul guvernului.