ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, nu este nevoit să demisioneze, arată ultimele informații din SUA. Conform purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat american, tuturor diplomaților numiți politic de către Barack Obama li s-a cerut să-și depună demisia până pe 20 ianuarie, când va fi învestit Donald Trump. Însă diplomații de carieră au scăpat de această solicitare, categorie în care se află și ambasadorul SUA la București.

„Tot ce vă pot spune este că anul acesta diplomațiilor de carieră, aflați în posturi de ambasadori, nu li s-a cerut demisia de către actuala administrație. Celor numiți politici li s-a cerut demisia”, a afirmat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, potrivit Digi 24.

Aceste precizări au fost făcute după ce în presă s-a scris că echipa lui Donald Trump, președintele ales al SUA, a dat un ordin general prin care solicita ca toți ambasadorii numiți de Obama să-și prezinte demisiile până la data învestirii noului șef al Administrației americane.

În prezent, doar 30% dintre ambasadorii americani în străinătate sunt numiți politic de către președintele Barack Obama.