ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma declarațiilor făcute de vicepreședintele olandez al Comisiei Europene, Frans Timmermans, prin care acesta a sugerat că afirmațiile  premierului ungar Viktor Orban legate de miliardarul George Soros sunt antisemite, Budapesta a cerut vineri demisia acestuia, potrivit AFP.

„Prim vicepresedintele Comisiei Europene ar trebui să demisioneze din funcție după ce i-a acuzat pe premier și Guvernul ungar de antisemitism”, a anunțat Ministerul ungar de Externe intr-un comunicat.

„Am introdus ziua memorială dedicată victimelor Holocaustului și am renovat sinagogi, atât în Ungaria, cât și în afara granițelor. Totodată, am stabilit că negarea Holocaustului este o infracțiune. Avem toleranță zero pentru antisemitism. Sistemul constituțional din Ungaria, plasat pe fundații noi, garantează siguranța evreilor maghiari, care sunt o parte integrantă a Ungariei. Comunitatea evreilor din Ungaria poate să conteze pe respectul, prietenia și protecția guvernului ungar", a spus Szijjarto, care spune că acuzațiile aduse Budapestei sunt
 „injuste si inacceptabile”.
 
Miercuri, premierul Viktor Orban afirma în Parlamentul European că omul de afaceri George Soros este „un speculator financiar american care atacă Ungaria și care a distrus viețile a milioane de europeni”. Totodată, Orban crede că Soros vrea să submineze Europa prin susținerea imigranților, catalogându-l drept "calul troian al terorismului”, notează Mediafax.