ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La patru zile de la  doborârea bombardierului rusesc de către turci, președintele Vladimir Putin trece la represalii. După ce vineri Rusia a decis să suspende regimul fără vize cu Turcia, de la începutul anului 2016, Moscova este acum gata să ia noi măsuri. De ordin economic.
 
Președintele Vladimir Putin a semnat sâmbătă un decret care prevede o serie de măsuri de retorsiune economică, în replică la doborârea unui bombardier rus de către aviația turcă la frontiera siriană, informează AFP și Reuters.

Măsurile pregătite de guvernul rus care "vizează asigurarea securității naționale și a cetățenilor ruși" prevăd interdicția de a efectua zboruri charter între Rusia și Turcia, interdicția angajatorilor ruși de a angaja muncitori turci și restabilirea regimului vizelor între cele două țări, conform textului decretului publicat de Kremlin. 
Începând de la 1 ianuarie 2016, angajatorii ruși "nu vor mai putea să recruteze personal dintre cetățenii Republicii Turcia", se menționează în decret, care limitează astfel și posibilitatea pentru "organizațiile sub jurisdicție turcă" de a lucra pe teritoriul rus.

Textul mai prevede, fără a preciza o dată, "interdicția sau limitarea importurilor anumitor tipuri de mărfuri venind din Republica Turcă", în baza unei liste care urmează să fie stabilită de guvernul rus dar care nu a fost încă făcută publică.
 
După incidentul de marți, agențiile de turism din Rusia au anulat zborurile charter spre Turcia și nu mai vând vacanțe în această țară. În plus, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a recomandat cetățenilor ruși să nu călătorească în Turcia. 

Mișcarea reprezintă o lovitură pentru industria turismului din Turcia, care este un loc de vacanță extrem de popular pentru ruși. Aproape trei milioane de turiști ruși și-au făcut vacanță în Turcia în 2014, conform cifrelor oficiale. Potrivit ziarului turc Zaman, aceștia au contribuit cu aproape patru miliarde de dolari la economia turcă anul trecut.