ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sătul să fie ciuca criticilor, vicecancelarul Germaniei a avut o uluitoare răbufnire de furie la adresa partidului Angelei Merkel.

Criza energetică și economică din Germania se agravează de la o zi la alta. Ca urmare, cresc și tensiunile din rândul clasei politice.

Robert Habeck, vicecancelar și ministrul al Economiei și Climatului (!), este, alături de cancelarul Olaf Scholz, principala țintă a criticilor politice și din partea populației pentru actuala criză.

Drept urmare, pe Habeck l-au lăsat nervii.

În cadrul emisiunii de știri de la ARD, Tagesschau, vicecancelarul a răbufnit:

„Uniunea (Creștin Democrată – CDU) a condus țara și multe landuri timp de șaisprezece ani. Șaisprezece ani de politică energetică falimentară. Iar noi, în câteva luni, vom curăța tot ce ați ratat, împiedicat și distrus în șaisprezece ani.”

Donald Trump ar trebui să se simtă răzbunat.

La summit-ul NATO din vara lui 2018, referindu-se la gazoductul ruso-german Nord Stream 2, liderul american i-a spus secretarului general al Alianței, Jens Stoltenberg:

„Este trist că Germania încheie un mare acord pentru petrol și gaze cu Rusia. Noi ar trebui să ne păzim de Rusia, iar Germania va plăti Rusiei miliarde și miliarde de dolari anual.”

Referindu-se la fostul cancelar german, Gerhard Schröder, membru în consiliul de administrație al Nord Stream 2, Trump a continuat:

„Fostul cancelar german este șeful companiei gazoductului care furnizează gazele... Germania este controlată total de Rusia – va obține 60-70% din energie și o nouă conductă... Nu cred că este corect și este ceva foarte rău pentru NATO... Cred că trebuie să discutăm cu Germania despre asta... Și, apropo: Germania contribuie cu ceva mai puțin de 1% (din PIB la NATO), în timp ce Statele Unite contribuie cu 4,2%.”

În același an 2018, în discursul său de la ONU, Trump a avertizat din nou:

„Germania va deveni total dependentă de energia din Rusia, dacă nu face o schimbare rapidă.”

Membrii delegației germane au râs și au clătinat ironic din cap.

Fără îndoială, Robert Habeck are dreptate când acuză formațiunea Angelei Merkel de dezastru energetic.

Într-un delir de misticism ecologist, sub pretextul „înverzirii” rapide a economiei, Merkel, poreclită și „cancelarul climatic”, a închis pe capete mine de cărbune și centrale nucleare.

Germania a renunțat astfel, de bunăvoie, la una dintre cele mai importante avuții ale sale.

DAR... acțiunile sale au fost salutate și sprijininte la vremea respectivă de opoziția de stânga. Mai ales de Verzi, al căror co-președinte este azi Robert Habeck.

Dar și de social-democrați, aflați la guvernare alături de Merkel și de CDU în cadrul așa-numitei „Mari Coaliții”.

Or, fostul cancelar filo-rus Gerhard Schröder a fost social-democrat.

 
Iar Partidul Liber Democrat (FDP), care face parte azi din guvernul Scholz și sprijină măsurile de austeritate energetică, a făcut parte și din „Marea Coaliție” condusă de Merkel și a ccontribuit la „înverzirea” aberantă a economiei.

Neo-marxiștii au început să se păruiască între ei. Se anunță vremuri interesante în Europa.