ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fotografie cu soțiile liderilor NATO, prezente zilele trecute la summit-ul Alianței, de la Bruxelles, în care apare și soțul premierului homosexual al Luxemburgului, a făcut ziele trecute înconjurul internetului.

Reacția Casei Albe a fost pe măsură, omițând numele lui Gauthier Destenay, soțul premierului Luxembourgului Xavier Bettel, din descrierea fotografiei oficiale a partenerilor liderilor NATO.

Destenay, un arhitect belgian, s-a căsătorit cu Bettel în 2015, devenind primul soț de același sex al unui lider al unui stat membru UE.

Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, a fost identifictă de două ori în descrierea inițială a fotografiei oficiale, făcută de Andrea Hanks și publicată pe Facebook, alături de alte poze făcute în timpul turneului de nouă zile al lui Trump în străinătate.

Explicația pozei: "Prima Doamnă Melania Trump alături de regina Mathilde a Belgiei și alți parteneri ai liderilor NATO: Prima Doamnă a Turciei, Emine Erdogan, a Islandei, Thora Margret Baldvinsdottir; Prima Doamnă a Franței Brigitte Trogneux; Prima Doamnă Melania Trump; a Sloveniei Mojca Stropnik; a Bulgariei Desislava Radeva; a Belgiei Amélie Derbaudrenghien și a Norvegiei Ingrid Schulerud, în timpul vizitei ei de joi, 25 mai 2917, la Palatul Regal din Bruxelles.

Destenay, zâmbind și îmbrăcat într-un costum închis la culoare, cămașă albă și cu cravată albastru deschis, este vizibil clar în fotografie, în spatele Melaniei Trump. Numele lui Destenay a fost trecut ulterior în descriere.