ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat, luni seară, după uciderea ambasadorului rus în Turcia că este vorba de un act terorist.

Ambasadorul Andrei Karlov a decedat, după ce a fost împușcat de un presupus militant jihadist, care a reușit să intre la expoziția de fotografie cu o legitimație de polițist, transmite Reuters.

„Considerăm că acesta este un atac terorist", a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe, Maria Zakharova.

Expoziția era organizată chiar de angajații ambasadei ruse în incinta unui centru cultural din Ankara. Se pare că prezența ambasadorului la expoziție a fost anunțată în urmă cu o săptămână, iar autoritățile suspectează că atacul armat este unul premeditat.

Ambasadorul Andrei Karlov nu era însoțit de un bodyguard la asemenea evenimente publice.

Martorii prezenți la expoziție susțin că atacatorul a tras inițial un foc în aer, iar apoi l-a împușcat în spate pe ambasador.

Suspectul a mai tras un foc de armă în ambasadorul rus, după ce invitații au început să fugă din galeria de artă din Ankara.

Se pare că atacatorul a strigat „nu voi pleca de aici viu, așa că nu vă apropiați de mine".

Primarul Ankarei a precizat că scopul atacului armat este de a distruge relațiile bilaterale dintre Rusia și Turcia.

De asemenea, măsuri de securitate suplimentare au fost luate în jurul Ambasadei Rusiei de la Ankara.

Atacul are loc cu o zi înainte de plecarea ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, spre Moscova pentru a purta discuții cu omologii ruși și iranieni cu privire la criza din Siria.