ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA, Donald Trump, s-a declarat miercuri „profund întristat” în urma atacului armat din apropiere de Washington, soldat cu mai mulți răniți, printre care și liderul grupului republican din Camera Reprezentanților, transmite AFP. Autorul atacului a fost ucis în schimbul de focuri cu forțele poliției, transmite CNN.

„Suntem profund întristați de tragedie. Gândurile și rugăciunile noastre merg către membrii Congresului, echipele lor, poliția Capitoliului, echipele de prim-ajutor și toți cei care au fost afectați”, menționează Trump într-un comunicat.

Un membru republican al Camerei Reprezentanților, Steve Scalise, și consilieri ai săi au fost împușcați pe un teren de baseball în statul Virginia. Victimele au fost transportate la spital, iar starea lor este destul de gravă, au anunțat responsabili americani.

Potrivit postului Fox News, Steve Scalise a fost rănit la șold.

Potrivit unui alt membru al Camerei Reprezentanților prezent pe terenul de baseball, atacatorul a tras zeci de gloanțe cu o armă semi-automată.
 
Biroul Federal de Investigații a preluat cazul atacului armat din Virginia, precizând însă că încă nu s-a stabilit dacă ținta au fost membrii Congresului, relatează CNN.