ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Claude Moraes, președintele Comisiei pentru Libertăți civile, Justiție și Afaceri interne din PE, a exprimat "preocupare" în legătură cu presupusele "ingerințe ale serviciilor de informații și actorilor politici" în activitățile justiției din România, relatează site-ul BusinessReview.eu.

"Un sistem judiciar puternic și independent, corect față de toți cetățenii europeni constituie unul dintre pilonii proiectului european. Urmărim cu mare preocupare evenimentele din România, unde ingerințele serviciilor de informații și ale actorilor politici în activitățile justiției nu pot decât să submineze credibilitatea justiției", a declarat Claude Moraes reședintele Comisiei pentru Libertăți civile, Justiție și Afaceri interne din Parlamentul European, scrie Mediafax. 

"Activitățile de combatere a corupției nu trebuie să fie influențate din punct de vedere politic, iar direcția nu trebuie stabilită în funcție de diverse interese. Corupția trebuie eradicată oriunde ar fi, pe baza unor procese judiciare democratice și exacte, cu respectarea drepturilor persoanelor investigate", a adăugat Claude Moraes, eurodeputat laburist britanic și afiliat grupului PE Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților (social-democrat, centru-stânga).

Un raport elaborat de Institutul britanic Henry Jackson Society a semnalat că există o îngrijorare din ce în ce mai mare că serviciile de informații ar fi implicate în coordonarea unor activități anticorupție în România.