ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Sandro Gozi, unul dintre aliații politici ai premierului Matteo Renzi, a afirmat că statul italian întâmpină ”o perioadă de nesiguranță” în urma respingerii amendamentelor constituționale în referendum.

Ministrul, care face parte din Partidul Democrat, de centru-stânga, susține că respingerea referendumului reprezintă o oportunitate pierdută de a reforma instituțiile europene și de a salva UE de la dezbinare, informează Mediafax.

"Cred că începutul dezintegăririi UE a început o dată cu Brexitul”, a spus Gozi.

”Depinde de celelalte 27 de Guverne să relanseze Europa. Aceasta a fost politica noastră; acesta a fost țelul nostru în cadrul Guvernului Renzi. Este clar acum că Europa pierde un actor politic important în procesul său de relansare”, a adăugat acesta.

Aceste afirmații au loc după ce premierul Italiei, Matteo Renzi, a anunțat, duminică seară, că a luat decizia de a demisiona, după ce majoritatea cetățenilor italieni au respins, prin referendum, reformele constituționale propuse.