ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Paul Craig Roberts, fost Asistent al Secretarului Trezoreriei pentru Politici Economice în timpul administrației Ronald Reagan, comentează pe blogul său modul în care presa mainstream s-a pus în mișcare, anticipând „lovitura împotriva democrației” ce va fi dată prin realegerea lui Trump, în noiembrie.

„Pe 8 septembrie, am dat un link către Transition Integrity Project (TIP) lansat de democrați „din îngrijorarea că administrația Trump poate căuta să manipuleze, să ignore, să submineze sau să perturbe alegerile prezidențiale din 2020 și procesul de tranziție”. 

Între 10 și 12 septembrie, am citat articole care subliniau că instituțiile de presă, atât interne, cât și străine, pregăteau oamenii să se aștepte la o „revoluție colorată” în America. Cu presupunerea că o victorie a lui Trump nu ar putea fi decât rezultatul unei fraude sau al unei interferențe ruse și că americanii nu pot tolera ca Trump să fure din nou alegerile.

Reacția acestor ignoranți, tot ceea ce sistemul educațional american este capabil să producă, a fost că aș fi „teoretician al conspirației!” Acești oameni sunt atât de stupizi încât îmi atribuie mie ceea ce chiar ei, democrații și institutele de presă, spun. Realizând cât de lipsiți de profunzime sunt mulți americani, CJ Hopkins enumeră câteva dintre titlurile din mass-media care pregătesc americanii pentru o revoluție colorată împotriva lui Trump (https://www.unz.com/chopkins/the-war-on-populism-the-final -act/ ):

Foreign Policy: „Aceste alegeri au devenit periculoase pentru armata SUA” 

Fox News: „Al Gore sugerează că armata îl va înlătura pe Trump din funcție dacă nu va capitula în noaptea alegerilor”

 The Guardian: „Fostul ambasador avertizează cu privire la violența electorală” -
 Defense One: „Toți dușmanii, străini și interni”: o scrisoare deschisă către generalul Milley („Dacă comandantul șef încearcă să ignore rezultatele alegerilor, veți avea de ales.)” -

„Trump planifică o lovitură de stat?” - The Nation

„Trump ar putea refuza să cedeze” - Washington Post

„Ce se întâmplă dacă Trump pierde, dar refuză să cedeze?” - Financial Times

„Supremația albă, terorismul domestic, cea mai mare amenințare a „violenței letale în urma acestor alegeri, avertizează DHS” - Forbes

„Ce se întâmplă dacă Trump nu va pleca?” - The Intercept

„Cum să planifici o lovitură de stat” - Bill Moyers despre democrație

„Se poate întâmpla aici: o lovitură electorală a lui Trump?” - Wall Street

„A cui este America?” - New York Times

Examinați aceste afirmații. Imaginea  care se conturează este că  o „victorie” a lui Trump va fi într-adevăr o lovitură de stat și va trebui ca președinteșe republican să fie dat jos. Rețineți că lovitura de stat este definită ca realegerea lui Trump, nu lovitura de stat jucată de TIP împotriva lui Trump.
 
Rețineți și că aceste instituții de presă sunt atât de stupide, încât nu văd că, toți, de la CIA, Pentagon, FBI și până la Departamentul pentru Securitate Internă (DHS), toți sunt împotriva lui Trump. Deci cine mai e acolo ca să-l ajute să dea lovitura de stat?

În mod clar, democrații și instituțiile de presă consideră publicul american așa de imbecil încât nu poate observa că Trump nu are cum să dea de unul singur o lovitură de stat.

În 41 de zile vom ști dacă publicul american poate fi spălat pe creier de către instituțiile de presă astfel încât să vadă realegerea lui Trump ca o lovitură de stat împotriva democrației”, scrie Paul Craig Robertson.