ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat Germania pe motiv că îi ajută pe teroriști prin faptul că autoritățile de la Berlin nu răspund la miile de dosare trimise de Ankara și nu predau Turciei persoanele suspectate de activități teroriste, informează site-ul agenției Reuters.

Declarația președintelui turc a fost făcută în cadrul unei adunări a partidului de guvernământ, AKP, ce s-a desfășurat în Rize, provincie cu deschidere la Marea Neagră.

„Germania îi sprijină pe teroriști. I-am trimis cancelarului Angela Merkel peste 4.500 de dosare, dar nu am primit nici măcar un răspuns”, a afirmat Erdogan, în contextul în care tensiunile dintre Ankara și Berlin s-au accentuat în ultimul timp.

O sursă din Guvernul german a afirmat că acest subiect este deja epuizat. „Dacă repeți aceleași acuzații la nesfârșit, nu înseamnă că ele devin mai adevărate”, a precizat sursa guvernamentală pentru Reuters.

Relațiile deja tensionate dintre Turcia și Germania au avut și mai mult de suferit după ce la Ankara au fost arestați zece activiști ai drepturilor omului, printre care și un cetățean german. Oficialii turci au afirmat în dese rânduri că Germania îi adăpostește pe teroriștii kurzi și pe câțiva dintre participanții la tentativa eșuată de lovitură de stat de anul trecut. În plus, Germania a anunțat retragerea trupelor militare de la baza turcă de la Incirlik.