ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La doar câteva zile după ce Germania a produs o cantitate record de energie provenită din surse regenerabile, o altă țară europeană a stabilit o performanță în acest sector. 

La sfârșitul săptămânii trecute, Portugalia a reușit să alimenteze tot teritoriul țării, timp de patru zile consecutiv, cu energie solară, eoliană și hidroenergie, reșatează Rador.

Noile recorduri înregistrate de țările europene au început în 2015, când Danemarca a anunțat că 42% din electricitatea națională a fost obținută din surse eoliene.
 
Trecerea la sursele de energie verde este luată în serios de majoritatea economiilor europene. Portugalia speră că perioada de vară va genera cifre și mai optimiste în acest sector.
 
Performanța portughezilor este cu atât mai admirabilă cu cât, în urmă cu doar trei ani, această țară producea jumătate din energie din combustibili fosili și o treime din centralele nucleare. Consecința evidentă este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră care determină încălzirea globală. Recenta realizare este pusă nu doar pe seama condițiilor meteo favorabile, ci și pe un management mai bun al rețelei electrice naționale.