ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul David Cameron intenționează să stabilească în iunie 2016 referendumul pe care a promis să-l convoace pe tema apartenenței Marii Britanii la Uniunea Europeană, afirmă ziarul The Independent on Sunday.

Ziarul citează o sursă, care susține că David Cameron a decis să stabilească (referendumul) în luna iunie a anului viitor".

Un purtător de cuvânt de la Downing Street, biroul premierului, a refuzat să comenteze cu privire la articolul din The Independent.

Ziarul asigură că șeful guvernului intenționează să anunțe data referendumului la conferința anuală a partidului său conservator, în octombrie, notează AFP.
 
Cameron a promis britanicilor să renegocieze termenii apartenenței Marii Britanii la UE înainte de a convoca un referendum pe această temă până la sfârșitul anului 2017, amintește France Presse.

The Independent afirmă de asemenea că ministrul de finanțe britanic George Osborne începe o vizită la Paris pentru a încerca să obțină sprijin francez pentru propunerile de reformă a UE avansate de Londra.

Guvernul conservator al lui Cameron a anunțat că va face campanie pentru continuarea apartenenței Marii Britanii la Uniunea Europeană, dar cere reforme implicând mai ales capacitatea cetățenilor altor țări