ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Refugiații sirieni din Turcia sunt exploatați de către furnizori intermediari ai marilor companii de articole vestimentaree să muncească în condiții mizerabile.

Printre refugiații puși la muncă exagerată se numără și copii, aceștia fiind obligați să muncească la crearea articolelor vestimentare pentru firme ca Asos, Zara, Mango, sau Marks and Spencer.

Jurnalistul britanic Darragh MacIntyre a relatat că refugiații sunt plătiți sub salariul minim al Turciei, iar condițiile în care își desfășoară activitatea sunt inumane, potrivit Mediafax.

„Ei știu că sunt exploatați, dar știu că nu pot face nimic în această privință", a spus jurnalistul.

Reprezentanții companiilor menționate au precizat că ei nu sunt de acord cu această exploatare a femeilor și a copiilor.

Însă, Danielle McMullan, un reprezentant al Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, a precizat că aceste companii trebuie să fie conștiente că vina le aparține pentru că trebuie să cunoască detalii despre locul în care sunt realizate articolele firmelor lor.