ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer și își va amâna îndatoririle publice pentru a primi tratament, a anunțat Palatul Buckingham, citat de Telegraph.  

Regele, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu cancer după ce a fost supus unei proceduri în spital pentru o mărire benignă a prostatei. Medicii au observat o problemă separată și au efectuat teste.

Acum va primi tratament regulat la un spital din Londra.

În anunț se menționează că Regele că este „pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său” și „așteaptă cu nerăbdare să revină deplin la îndatoririle sale publice cât mai curând posibil”. Deși își va întrerupe evenimentele publice, Regele Charles își va continua rolul constituțional de șef de stat.

Vestea a fost anunțată de Palatul Buckingham după ce a fost informat prim-ministrul, iar Regele i-a anunțat pe Prințul William, Prințul Harry, Prințesa Ana, Prințul Andrew și Prințul Edward.

Nu au fost comunicate alte detalii privind stadiul cancerului sau un prognostic.
 
Și alți membri ai familiei regale britanice se confruntă cu probleme de sănătate. Sarah Ferguson, ducesa de York, a fost diagnosticată cu cancer de piele la doar câteva luni după ce s-a luptat cu un cancer de sân. De asemenea, pe 31 ianuarie, s-a anunțat că prințul Edward se va retrage temporar de la îndatoririle sale regale.

Vestea despre pauza lui Edward a venit la scurt timp după ce prințesa Kate Middleton a suferit o intervenție chirurgicală la abdomen, ceea ce o împiedică să se întoarcă la îndatoririle publice înainte de Paște.