ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regina Marii Britanii Elisabeta a II-a și-a dat consimțământul oficial privind legea Brexit, permițându-i astfel premierului Theresa May să înceapă negocierile de ieșire din Uniunea Europeană, relatează BBC.

 Luni, proiectul de lege privind planul declanșării procedurii Brexit a fost aprobat de Camera Lorzilor.

Guvernul Theresa May va putea, de acum înainte, să înștiințeze oficial Bruxellesul, prin activarea unei clauze a Articolului 50 al Tratatului Lisabona, în legătură cu decizia de ieșire din Uniunea Europeană.

May spunea că va declanșa procesul până la sfârșitul lunii.

 La data de 24 iunie 2016 , cetățenii Marii Britanii au votat ca țara să iasă din Uniunea Europeană.

Brexitul va avea un impact major asupra Marii Britanii, având în vedere că cel mai mare partener va rămâne tot Uniunea Europeană. Practic, Regatul Unit va trebuie să respecte reglementările UE pentru a putea face schimburi de bunuri și servicii cu bătrânul continent. Concret, chiar dacă se va afla în afara Uniunii Europene, Marea Britanie va fi nevoită să facă diverse schimburi mai degrabă cu Germania decât cu Statele Unite, cu Italia și nu cu India sau cu Belgia și nu cu Australia, din simplul fapt că va rămâne constrânsă de factorul geografic.

Premierul Marii Britanii speră să obțină un acord prin care să mențină accesul țării la piața comunitară după Brexit, reducând însă contribuțiile bugetare și alte obligații, inclusiv în materie de circulație liberă a cetățenilor UE. Liderii europeni au atras atenția că, în aceste condiții, Marea Britanie nu va putea menține accesul la piața comunitară.