ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dintre cele mai afectate țări de criza coronavirusului, revine la viață după două luni de caranină.Vor fi premise vizitele la rude, se redeschid magazine mici, fabrici și restaurantele, dar doar pentru livrări la domiciliu. Grecia iese și ea din carantină și oamenii vor putea merge chiar și la saloanele de înfrumusețare.

Ies din izolare și grecii, iar Spania și Germania continuă planul de relaxare. În continuare, în toate aceste state, relaxarea nu poate fi totală și trebuie respectate reguli stricte de igienă și distanțare socială. În Ungaria, vor fi deschise chiar și ștrandurile.

Relaxarea vine cu obligativitatea mășții de protecție în public și respectarea măsurilor de distanțare socială.

Europa intră de luni într-o nouă fază a relaxării măsurilor de carantină impuse de pandemie.

După aproape două luni de izolare totală, Italia, cel mai afectat stat european de epidemia de coronavirus, revine treptat la viață. Ies din izolare și grecii, iar Spania și Germania continuă planul de relaxare. În continuare, în toate aceste state, relaxarea nu poate fi totală și trebuie respectate reguli stricte de igienă și distanțare socială.

ITALIA

Italienii își petrec ultima zi în carantină. De luni, 4 mai, oamenii vor avea voie să circule între localitățile din aceeași regiune, în scop profesional, medical sau pentru vizitarea familiie. Se redeschid parcurile și grădinile, fabricile, magazinele mici, restaurantele și cafenele, dar doar pentru comenzi, mâncarea va putea fi consumată în continuare doar acasă și la birou. Pe 11 mai, se vor redeschide supermarket-urile, magazinele de îmbrăcăminte și încălțăminte. Iar de pe 1 iunie, saloanele de înfrumusețare, restaurantele și barurile. Școlie vor rămâne închise până în septembrie, iar în ce privește reluarea călătoriilor în scop turistic, deocamdată nu există niciun plan.

SPANIA

În Spania, copii și adulți pot ieși deja din casă pentru plimbări scurte. De luni, 4 mai, pot redeschide și diverse afaceri mici. De exemplu, frizeriile și alte domenii care lucrează pe bază de programare pot primi din nou clienți, dar un singur client poate fi în acelați timp în salon. Tot de luni, măștile devin obligatorii în transportul public. În Insule Baleare și Canare, se vor putea redeschide majoritatea magazinelor, muzeelor, hotelurilor, restuarantelor și barurilor, dar cu implementarea măsurilor de distanțare socială. În restul țării, aceste măsuri se vor aplica de pe 11 mai.

BELGIA

Luni începe relaxarea carantinei și în Belgia. Oamenii pot merge la medic și pentru probleme care nu sunt considerate urgente. Se redeschid magazinele de articole textile și cetățenii vor putea face sport în aer liber în grupuri de trei persoane. Masca este obligatorii pentru toți cei care au peste 12 ani. De săptămâna viitoare, toate magazinele îți pot relua activitatea, iar din 18 mai, elevii pot reveni la școală, dar într-o clasă nu pot fi mai mult de 10 elevi.

UNGARIA

Și peste graniță, în Ungaria, viața începe să revină la normal. De luni, va fi permis restaurantelor, hotelurilor și cafenelelor să-și deschidă grădinile și terasele. Pot fi deschise ștrandurile și muzeele în aer liber. Serviciile pot fi furnizate fără restricții, sunt premise antrenamentele și evenimentele sportive cu circuit închis pentru amatori și profesioniști. În Budapesta, cea mai afectată de epidemia de coronavirus vor fi menținute restricțiile de circulație. De asemenea, persoanelor în vârstă li se cere să rămâne deocadată la domiciliu și să îl părăsească doar pentru treburi urgente.

GERMANIA

În Germania, care a început relaxarea măsurilor de carantină pe 20 aprilie, de luni, 4 mai, în unele landuri, copii pot reveni la școală. Își pot relua activitatea saloanle de înfrumusețare, muzeele, lăcașurile de cult, grădinile zoologice care nu au făcut încă acest lucru. Și aici devine obligatorie purtatea măștii de protecție.

GRECIA

Grecia redeschide și ea de mâine magazinele mici și a saloanelor de înfrumusețare, urmând ca din 11 mai să își reaia activitatea magazinele mari, cu excepția mall-urilor care își pot relua activitatea la 1 iunie. Tot de pe 11 se pot reîntoarce treptat la școală și elevii. Și aici sunt obligatorii măștile în sapțiile publice și transportul în comun, iar angajații își pot începe ziua de lucru decalat pentru a nu supraaglomera transportul public. Deplasarea de poate face, în această primă fază, doar în interiorul aceleași regiuni.

CROAȚIA

Croația începe de luni, 4 mai, a doua fază a relaxării carantinei. Sistemul sanitar public și privat își poate relua activitatea normală, cu unele excepții. Saloanele de înfrumusețare și frizeriile se pot redeschide și ele, iar de lunea viitoare, se vor redeschide mall-urile, grădinițele și școlile, iar oamenii se pot aduna în grupuri mai mari de 10 persoane, desigur, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

BULGARIA
 
Premierul bulgar Boiko Borisov a anunțat duminică ridicarea interdicției privind deplasările în afara comunităților locale, odată cu începerea relaxării restricțiilor instituite pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.