ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banca centrală germană își aduce acasă rezervele de aur stocate în locuri ca New York și Paris mai devreme decât plănuise, a anunțat instituția, în condițiile în care încrederea în moneda euro slăbește, scrie Reuters.

Rezervele de aur de 3.378 de tone, în valoare de 120 miliarde de euro, ale Germaniei au devenit un simbol al ascensiunii țării și gardian al stabilității acesteia.

Însă în condițiile în care Europa trece de la o criză la alta, publicul german a devenit din ce în ce mai preocupat de siguranța păstrării aurului peste hotare. Unii chiar susțin că a doua cea mai mare rezervă de aur din lume ar putea fi necesară pentru susținerea unei noi mărci germane în cazul divizării zonei euro.

După ce a transferat deja 583 de tone din New York și Paris, banca centrală germană intenționează să-și aducă jumătate din rezerve în Frankfurt până la sfârșitul anului 2017, cu câțiva ani înainte de data avută în vedere inițial, 2020. Restul rezervei este împărțit între Rezervele Federale din New York și Banca Angliei.