ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Nu suntem sclave sau o pradă ușoară”.Replica femeilor germane la ipocrizia fenomenului  #metoo.  #120dB, mișcarea „fiicelor Europei” contra violențelor comise de migranți și a deschiderii granițelor , femeile din Germania, și nu numai, dau vina pe autoritățile europene. Și au creat mișcarea intitulată # 120dB, sponsorizată de organizația „Generația Identitară”.
 
Pe fondul agresiunilor tot mai frecvente comise de migranții ajunși în Europa occidentală,  femeile din Germania au lansat mișcarea # 120dB, care își propune să sprijine victimele actelor de violență comise de refugiați.

„Ne ați abandondat și ne-ați sacrificat. Predicați peste tot feminismul și drepturile omului, dar sunteți adevărații dușmani ai femeilor”, se spune în videoclipul postat pe site-ul  mișcării.

Tinerele nemțoaice critică autoritățile că nu i-au expulzat pe criminali și nu controlează miile de migranți ajunși în Europa. Ele invită femeile să nu tacă. Să povestească pe rețelele de socializare prin ce au trecut, însoțind postările lor cu hashtag # 120db.

Hashtag-ul de 120db se referă la cei ”120 de decibeli” care reprezintă frecvența zgomotului emis de noii  „pantaloni anti-viol” creați în Germania în ianuarie 2017 ca răspuns la violențele comise de refugiați împotriva femeilor germane din Köln. 

„Criminalii ne pândesc peste tot. Când alergăm în parc. Când ne întoarcem seara de la muncă. Când așteptăm un autobuz. Nu suntem în siguranță pentru că nu ne apărați. Pentru că refuzați să vă apărați granițele”, spun tinerele, cu trimitere directă la politica ușilor deschise a Europei în fața sutelor de mii de migranți.

Mai mult, intenția videoclipului femeilor germane se dorește și o  replică acidă la adresa #metoo, mișcarea care s-a născut la sfârșitul anului trecut în SUA împotriva hărțuirii sexuale a femeilor, declanșată de acuzațiile la adresa producătorului de la Hollywood, Harvey Weinstein.

De altfel, una dintre protagoniste spune că mișcarea a fost lansată 
ca „rezistență a femeilor, pentru femei” pentru că există o doză mare de „ipocrizie” în mișcarea #metoo, care nu a menționat nicio secundă hărțuirea sexuală și „violurile la care au fost supuse femeile europene de către migranți”.

„Noi suntem ceea ce voi încercați să suprimați, dar nu vom renunța. Nu suntem o pradă ușoară, nu sutem sclave, nu suntem trofee de război sau pierderi colaterale. Noi suntem fiicele Europei”, avertizează autoarele mesajului, declarându-se gata să se apere de agresori.

Dacă mișcarea americană  #metoo a fost aplaudată unanim de presa occidentală și de tot felul de ong-uri, campania femeilor germane - despre care puține publicații au scris -  este deja etichetată de Media Matters, o organizație progresistă, drept  „xenofobă” și „etno-sexistă”.

Campania # 120db a fost publicată pe canalul YouTube al austriacului Martin Sellner, una dintre principalele figuri ale Generation Identity, o mișcare paneuropeană creată pentru a apăra identitatea europeană și a lupta împotriva „islamizării” și „migrării în masă” în Europa.

Mișcarea are filiale în întreaga Europă, în special în Italia, Franța, Austria și Germania. Deși mișcarea #120db este alcătuită în principal din femei, Generation Identity a fost creat ca un site separat, care să includă toate europencele agresate de migranți. Iar principalul său mesaj este ca „frontierele Europei să fie închise imediat”.

Cotele obligatorii de refugiați au fost decise în septembrie 2015 la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) în urma unui vot prin majoritate calificată. 
Incidentele petrecute în noaptea de Anul Nou dintre 2015 și 2016, când în mai multe orașe germane, mai ales la Koln, numeroase femei au fost agresate de migranți veniți din Orientul Mijlociu au determinat  multe state, printre care Ungaria, Polonia și Slovacia să spună NU  cotelor obligatorii.