ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții a zece țări arabe și occidentale, precum și ai opoziției siriene și Uniunii Europene, s-au întâlnit sâmbătă la Paris pentru a discuta situația umanitară de la Alep, al doilea oraș sirian ca mărime care se află sub asediul forțelor guvernamentale și aliaților, informează AFP.

„Regimul sirian se face vinovat de crime împotriva umanității și crime de război”, a acuzat secretarul de stat american John Kerry în timpul discuțiilor de la Paris.

„Rebelii nu au încredere că odată ce s-a stabilit că renunță la a mai lupta de dragul de a salva viețile civililor din Alep, vor putea într-adevăr părăsi orașul fără să fie atacați", a afirmat Kerry, cerând Rusiei să arate "umanitate" la negocierile programate să aibă loc la Geneva, conform Agerpres.

Ministrul de Externe german, Frank Walter Steinmeier, a cerut Rusiei și Siriei să permită civililor să iasă din cartierele asediate, în timp ce omologul său francez, Jean-Marc Ayrault, a anunțat că opoziția siriană este pregătită să reia negocierile cu guvernul de la Damasc fără precondiții.

Reuniunea care a avut loc la Paris are drept scop principal discutarea unor soluții pentru a salva civilii din zonele de luptă, însă toate apelurile făcut la încetare focului și toate încercările de a negocia un armistițiu au eșuat până în prezent.