ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa zișii "rebeli moderați" din Siria, sprijiniți până acum de administrația Obama, nu vor mai primi suport militar din partea noii administrații americane, după victoria lui Donald Trump, dezvăluie Reuters.

Se anunță zile negre pentru așa zișii rebeli moderați care luptă de 5 ani în Siria, pentru dărâmarea regimului Bashar al Assad. Agtenția Reuters scrie că, în urma victoriei republicanului Donald Trump în SUA, membrii opoziției armate din Siria s-au întâlnit cu funcționari americani pentru a descuta perspectivele și dacă vor mai primi armament, în condițiile în care la Casa Albă se va instala, din ianuarie, Donald Trump.
 
Conform surselor consultate de Reuters, există premise ca ajutorul militar al SUA către combatanții anti Assad să se deruleze până la finele acestui an. Dar, din momentul în care Trump va fi învestit, oficial, la Casa Albă, pe 20 ianuarie 2017, aceste livrări se vor încheia.
 
Un reprezentant al rebelilor a admis, de asemenea, că până acum nu au existat contacte cu Washington-ul după victoria lui Trump. Acesta a mai afirmat că, dacă SUA îi vor abandona pe rebeli, viitorul militar al celor care luptă pentru a-l alunga de la putere pe Assad va depinde de sprijinul unor state din regiune, ca Arabia Saudită, Qatar și Turcia.

Însuși Trump a indicat, după victoria de la începutul lunii, afirma că ar putea să îi abandoneze pe rebelii anti Assad și să se concentreze pe lupta împotriva ISIS, care controlează  teritorii vaste din estul și centrul Siriei. Mai mult, Trump a lăsat să se înțeleagă că ar putea coloabora cu Rusia, aliatul lui Assad, pentru a zdrobi organizația teroristă Statul Islamic.
Într-un interviu acordat recent, președintele sirian Bashar Al-Assad aprecia că Donald Trump ar putea fi "un aliat natural" dacă va decide să lupte împotriva teroriștilro, notează Reuters.