ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorităţile ruse au început să interzică sărbătorirea Halloween-ului în şcoli deoarece are un efect negativ asupra dezvoltării copiilor.

Astfel, şcolile din regiunea ruseasca Arhanghelsk nu vor sărbători Halloween-ului anul acesta, scrie Reporter Virtual, citând Daily Telegraph.

Mai mult, Ministerul regional al Educației și Științei a anuntat că această sărbătoare nu corespunde „valorilor tradiționale rusesti” şi are un impact negativ asupra „copiilor”.

Tot în Rusia, la începutul acestei luni, la Krasnoyarsk, Eparhia locală a Bisericii Ortodoxe Ruse, bazându-se pe aceleași argumente, a cerut autorităților locale sa interzica celebrarea Halloween-ului.
 
Preotul Maxim Zolotuhin a anuntat pe unul dintre canalele locale de televiziune că, după Halloween, copiii simt de multe ori sentimentul de depresie, deoarece ei nu știu să faca diferenta dintre joacă și realitate.