ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turcia l-a convocat pe ambasadorul rus la Ankara pentru a doua oară, în urma unei noi încălcări a spaţiului aerian turc de către un avion rusesc de război, în zona frontierei cu Siria, a anunţat marţi un oficial de la Ministerul turc de externe.
 
Deocamdată, Moscova nu a comentat situaţia, însă Alianţa Nord-Atlantică a condamnat incidentul şi a cerut Rusiei să înceteze atacurile asupra opoziţiei şi civililor din Siria.

Încălcarea de duminică pare să fie a doua în tot atâtea zile, după ce Ankara a anunţat că avioane turceşti de vânătoare au interceptat un avion rusesc de război în apropiere de frontiera cu Siria, sâmbătă.
Armata rusă susţine că a bombardat ieri 10 ţinte ale grupării Statului Islamic. În urma acestor atacuri a fost distrus un post de comandament al jihadiştilor, 20 de tancuri, două depozite de muniţie, precum și 30 de mașini și vehicule blindate.