ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avioanele coaliției internaționale conduse de SUA au bombardat, pe 21 octombrie, un cortegiu funerar în orașul irakian Dakuk, din apropiere de Kirkuk, ucigând zeci de civili, cei mai mulți fiind femei și copii.

"Pe 21 octombrie, Ministerul rus al Apărării a detectat două avioane care se pregăteau să bombardeze Dakuk, aflat la 30 Km de Kirkuk, unde, potrivit informațiilor noastre, nu existau combatanți Daesh", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konacenkov.

Raidul aerian a produs zeci de victime în rândul civililor, cele mai multe fiind femei și copii, susține  Ministerul rus al Apărării.

"Am constatat în mai multe rânduri că astfel de atacuri ucigașe, care prezintă toate semnele unor crime de război, devin practic o rutină pentru aviația coaliției internaționale", a acuzat Igor Konacenkov, potrivit rt.com.