ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un oficial rus de rang înalt a amenințat Norvegia că ar putea deveni o țintă pentru Moscova și armele sale nucleare.

Afirmația a fost făcută în contextul în care SUA au anunțat că vor trimite 330 de infanteriști marini în Norvegia, informează The Local.

Frants Klintsevitsj, vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru apărare și securitate din Rusia, a declarat pentru TV2 că țara sa privește prezența celor 330 de infanteriști marini americani în Norvegia ca pe o amenințare militară directă, care impune o reacție.

Klintsevitsj a mai spus că din acest motiv Norvegia ar putea fi „adăugată pe lista țintelor pentru armele noastre strategice".

„Este foarte periculos pentru Norvegia și norvegieni", a mai spus acesta.

„Cum ar trebui să reacționăm la asta? Nu am avut niciodată până acum Norvegia pe această listă cu ținte pentru armele noastre strategice. Dar dacă situația escaladează, populația Norvegiei va suferi", a avertizat el.

„Asta, pentru că trebuie să reacționăm împotriva amenințărilor militare clare", a mai spus oficialul rus.

În replică, ministrul norvegian al Apărării a declarat că „nu există niciun motiv pentru care rușii să reacționeze așa. Însă rușii reacționează pentru moment la fel legat de aproape orice fac țările NATO", a spus Ine Eriksen Soreide.

Până acum, SUA au trimis echipament militar în Norvegia, mai ales în tunelurile săpate în munți, însă nu și militari, notează sursa.

Avertisment către Rusia: Pentagonul a difuzat imagini cu bombardierul „invizibil”