ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul de Stat american și-a dat acordul pentru livrarea către România a unor sisteme de rachete și lansatoare de rachete în valoare totală de 1,25 miliarde de dolari.

Reacția Moscovei nu a întârziat. Iuri Șvîtkin, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare din Dumă, a criticat într-un interviu pentru Sputnik faptul că SUA livrează României sisteme americane de rachete și artilerie.

„Astăzi e greu să spunem împotriva cui ar putea România să ducă un război, dar înțelegem că Transnistria nu e departe și că acolo se află contingentul nostru de menținere a păcii”, a declarat deputatul.
 
În 26 iulie, ministrul Apăririi, Adrian Țuțuianu, a anunțat că România va cumpără sisteme mobile americane de artilerie cu rachete HIMARS și va achiziționa încă 36 de avioane de vânătoare F-16 până în 2022.