ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a negat acuzaţiile conform cărora avioanele sale au bombardat alte obiective decât cele ale grupării Stat Islamic în Siria.

Astfel, ministrul de Externe Serghei Lavrov a declarat că nu are date despre victime civile, subliniid faptul că informaţiile potrivit cărora avioanele ruse de război din Siria nu bombardează obiective ale militanţilor din gruparea Stat Islamic (SI) sunt "nefundamentate".

"Au început discuţii potrivit cărora au fost răniţi civili în bombardamente. Nu avem astfel de date", a precizat Lavrov.Ne asigurăm, cu grijă, că aceste ţinte sunt precise", a spus Lavrov, conform site-ul ibtimes.com.

Mai mult, Ministerul rus al Apărării a dat publicităţii imagini din timpul raidurilor. Înregistrările video arată avioane ruse de război care bombardează obiective ale grupării SI în Siria.
 
Rusia, care susţine demult încercările preşedintelui sirian Bashar al-Assad de a rămâne la putere, a lansat miercuri atacuri aeriene în Siria, primul său angajament militar în străinătate după patru decenii. Deşi Lavrov a spus că Rusia efectuează operaţiuni precise împotriva poziţiilor terestre ale grupării SI, Statele Unite şi aliaţii lor şi-au exprimat îngrijorarea că Moscova îi bombardează de fapt de rebelii susţinuţi de Occident, care luptă împotriva lui al-Assad.

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a afirmat că Moscova "toarnă gaz pe foc", dar Lavrov a cerut administraţiei americane să furnizeze dovezi în sprijinul acestor acuzaţii.