ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia face primul pas spre stoparea dependenței de băncile străine. Președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia trebuie să implementeze din acest an propriul sistem de carduri bancare.
    
"Situația actuală, în care majoritatea cetăţenilor ruşi folosesc carduri emise de sisteme bancare străine, trebuie corectată. Este anormal ca firme precum Visa şi MasterCard să furnizeze servicii pentru 97 la sută dintre cetăţenii ruşi", a declarat Putin, conform agenției Askanews.it
 
Liderul de la Kremlin a adăugat că Rusia va trebui să lanseze de anul acesta propriul sistem de carduri bancare de plastic pentru cetăţenii ruşi. "Sistemul va fi creat astfel încât să nu fie folosit doar în Rusia, ci şi în străinătate", a spus Putin într-o conferinţă de presă organizată în oraşul rus Ufa, unde s-au desfăşurat reuniunile organizaţiei statelor emergente BRICS şi Grupului de cooperare de la Shanghai.

Rusia se va inspira din sistemele de plată implementate de ţări precum Japonia şi China.
    
Rusia este vizată de sancţiuni economice, financiare şi diplomatice impuse de Occident în contextul crizei din Ucraina.