ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia suspectează Turcia că ar pregăti o incursiune militară în Siria, a informat Kremlinul joi, în timp ce o sursă a armatei siriene a declarat că orașul Alepp va fi în curând încercuit de forțe guvernamentale, cu sprijin aerian rusesc. 
 
 Forțele ruse intervin de la sfârșitul lunii septembrie în sprijinul trupelor fidele președintelui sirian Bashar Al-Assad, executând în special bombardamente aeriene masive împotriva grupurilor rebele. La rândul său, Turcia a acuzat Moscova că încearcă să distragă atenția de la propriile ei „crime” în Siria, precizând că Alep este amenințat de un „asediu al înfometării”. 

În același timp, Arabia Saudită a anunțat că este gata să participe la operațiuni terestre împotriva grupării Statul Islamic (SI) în Siria, dacă coaliția internațională condusă de Statele Unite va decide să le lanseze.
 
Turcia, membră a NATO, și Rusia traversează o gravă criză diplomatică de când aviația turcă a doborât în noiembrie un bombardier rus acuzat că a încălcat spațiul său aerian la frontiera cu Siria.

Armata siriană a lansat luni cu sprijinul Rusiei o ofensivă în provincia Alep (nord) care a determinat zeci de mii de civili să își părăsească locuințele. Potrivit Ankarei și unei organizații nonguvernamentale, o parte dintre ei sunt masați în apropiere de frontiera turcă.