ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Siriei la Moscova a declarat faptul că Rusia a atins 112 obiective jihadiste, 71 de vehicule blindate fiind distruse, relatează gaceta.es.
 
„După datele noastre, infrastructura Statului Islamic a fost distrusă în proporție de 40%. În plus, au fost lichidați foarte mulți teroriști. În momentul de față, membrii grupării se retrag către frontiera cu Turcia, țară care a oferit, în mod tradițional, protecție. Fără îndoială, rezultatul principal al acestor atacuri este că mulți extremiști au depus armele voluntar și s-au retras. Spre exemplu, 400 de soldați s-au predat de teama distrugerii totale”, a spus oficialul sirian.
 
În prima săptămână a operațiunii antiteroriste Rusiei în Siria au fost lovite 112 obiective, atacurile aeriene fiind intensificate. Potrivit publicației spaniole, au fost distruse 19 puncte de control, 12 depozite de arme și 71 de vehicule blindate.
 
Ministrul adjunct al apărării din Siria, Faisal Mekdad, a declarat că bombardamentele rusești sunt eficiente.

"Rusia a produs rezultate semnificative care întrec în eficiență cele reușite de coaliția anti-ISIS condusă de SUA într-un an", a informat RT.