ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Statului Major rus anunță că țara sa controlează în totalitate bazinul Mării Negre. Valerii Gherasimov a declarat, după reuniunea de analiză a rezultatelor manevrelor "Caucaz-2016”, că Flota Mării Negre este capabilă să distrugă inamicii potențiali deja din stadiul în care aceștia se pun în mișcare din porturile de dislocare.

Generalul a menționat pentru "Interfax AVN”, potrivit digi24, că Rusia deține tot ceea ce este necesar pentru potențialii inamici să nu ajungă în Crimeea: mijloace de identificare a țintelor, care acoperă o arie de până la 500 Km, precum și mijloace de distrugere.

Spre exemplu, complexul de rachete „Bastion” identifică și lovește ținte care se află la 350 km depărtare, putând să atingă și zona Bosforului.

De asemenea, rușii mai sunt înarmați cu rachete subacvatice Kalibr.

Flota Mării Negre „lasă astăzi o impresie bună”, mai spune acesta.

„Cu câțiva ani în urmă, capacitățile de luptă ale acesteia contrastau puternic cu acelea ale Flotei Turciei, care spunea că este aproape stăpânul absolut al Mării Negre. Acum lucrurile stau altfel”, a agăugat generalul.

61 de morți în urma prăbușirii unui avion de pasageri în Rusia