ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Putin și Erdogan continuă duelul verbal al replicilor, după doborârea bombardierului rusesc. În ultimele ore, liderul de la  Kremlin a spus în repetete rânduri că nu a primit "scuze" din partea președintelui turc. Replica lui Erdogan a fost pe măsură:din partea Ankarei nu va veni nicio scuză. "Dacă există o parte care să-și ceară scuze, nu suntem noi".

"Cei care au violat spațiul nostru aerian sunt cei care trebuie să-și ceară scuze. Piloții și forțele noastre armate pur și simplu și-au făcut datoria, care constă în a răspunde încălcărilor regulilor de angajare militară.” a declarat presedintele turc care a tinut sa precizeze ca reactia militarilor a fost "automata” in urma ordinelor primite si care vizezaza incalcarea spatiului aerian.

Declarația lui Putin e și mai nuanțată sugerând chiar posibilitatea unor despăgubiri.

 "Nu ne-a fost prezentată nicio scuză de la cel mai înalt nivel al Turciei și nici propuneri pentru despăgubiri sau promisiuni de pedepsire a autorilor crimei comise”, a precizat președintele rus care a subliniat că bombardarea grupărilor islamiste din apropierea graniței turce va continua.

Tensiunile cresc de la o zi la alta, în condițiile în care Moscova pregătește măsuri economice restrictive împotriva Turciei. Premierul Dmitri Medevedev a declarat că, în două zile, guvernul rus va prezenta propuneri în acest sens.