ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un articol apărut într-o publicație dedicată comunității gay, în care se arată că prințul George, fiul prințului William și al Ducesei de Cambridge, a devenit un „gay icon peste noapte”, a declanșat un adevărat scandal în Marea Britanie, scrie Daily Mail.
 
Publicația PinkNews, destinată comunității LGBT, a scris, pe 27 iulie, un articol despre reacțiile existente în social-media ca urmare a apariției unei fotografii cu prințul George, în timpul vizitei făcute de familia sa în Germania.

În imagine, băiețelul de patru ani își acoperă fața cu mâinile, fiind entuziasmat de faptul că se află într-un elicopter.
 
„Prințul George a devenit peste noapte un gay icon – cel puțin asta susțin unii oameni, scuze, unii supuși pe rețelele de socializare. Viitorul rege a fost întotdeauna drăguț și bine îmbrăcat, însă, cu o zi înainte de a împlini 4 ani, o fotografie în care el apare entuziasmat a schimbat totul. Imaginea în care prințul își exprimă fericirea i-a făcut pe mulți să-și declare admirația pentru George dintr-o nouă poziție: gay icon”, se arată în articol.

Articolul a fost aspru criticat de politicianul nord-irlandez Jim Allister, lider al partidului Traditional Unionist Voice (TUV), care l-a calificat drept "îngrozitor și bolnăvicios".

„Sexualizarea unui copil în acest mod este complet nepotrivită. În realitate, în imaginea respectivă vedem un copil de patru ani care este entuziasmat de faptul că se află într-un elicopter alături de mama lui femeie și de tatăl lui bărbat. Să iei imaginea unui băiețel și să susții că este icon-ul unei vieți definite de sex este îngrozitor și bolnăvicios”, este reacția lui Jim Allister, publicată azi de presa britanică.

În replică, editorul publicației PinkNews, Benjamin Cohen, a anunțat că nu are intenția de a retrage articolul, așa cum i s-a recomandat, și că PinkNews nu a susținut că prințul George ar fi "gay icon", ci că scoate în evidență că băiatul este considerat astfel de un mare număr de internauți, membri ai comunității gay.