ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din Crimeea au anunțat, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, decretarea stării de urgență, după întreruperea totală a energiei electrice primite din Ucraina, cauzată de acte de sabotaj la liniile de înaltă tensiune, inducă surse ucrainene, citate de Agerpres.

În urma întreruperii curentului electric primit din Ucraina, "generatoarele republicii Crimeea au fost puse în funcțiune. La ora 01.20, orașele Simferopol, Ialta și Sakî erau parțial conectate", a informat Ministerului pentru Situații de Urgență.

Spitalele și alte instituții de bază sunt alimentate cu energie de către generatoare, a precizat ministerul.

Electricitatea furnizată de Ucraina alimentează în mod normal Peninsula Crimeea prin patru linii de înaltă tensiune. Două dintre aceste linii au fost sabotate în cursul nopții de joi spre vineri.

Surse ucrainene nu au putut preciza cine poartă responsabilitatea pentru actele de sabotaj.

Peninsula Crimeea, anterior republică autonomă și rusofonă a Ucrainei, a fost anexată de Federația Rusă în martie 2014, după un referendum organizat în Crimeea după răsturnarea de la putere la Kiev a președintelui prorus Viktor Ianukovici.