ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anul 2015 a fost cel mai violent an din istoria modernă pentru creștinii din întreaga lume, potrivit unui raport realizat de Open Doors și citat de agenția de știri Basilica.

Studiul prezintă primele 50 de țări în care condițiile de trai ale unui creștin sunt foarte dificile. În aceste locuri, creștinii trebuie să-și păstreze ascunse credința și practicile, altfel riscând discriminare, abuz, închisoare și chiar pedeapsa cu moartea.

"Pentru al 14-lea an consecutiv, Coreea de Nord este cel mai periculos loc din lume pentru creștini. Aceștia își practică religia în secret, părinții nedezvăluind credința creștină propriilor copii de teama de a nu fi descoperiți. Mii de creștini sunt prinși și așezați în lagăre de muncă, ori închiși în sate izolate, însă, in ciuda acestor riscuri, nord-coreenii aleg încă sa-L urmeze pe Hristos.

Între țările în care nivelul persecuțiilor împotriva mărturisitorilor credinței creștine a crescut alarmant, se numără și Eritreea, Pakistan, Tadjikistan, Afganistan, Azerbaijan și Kuweit. Conform raportului, mai mult de 7000 de creștini au fost omorâți din motive religioase, excluzând Coreea de Nord, Siria și Irak unde, deocamdată, nu există o evidență clară a celor prigoniți. În același timp, un număr de aproximativ 2400 de lăcașuri de cult au fost atacate sau distruse, dublu față de anul 2014", scrie basilica.ro.

Open Doors este o organizație internațională care sprijină creștinii în suferință din întreaga lume și care oferă soluții pentru un trai decent, programe de studiu, direcționare și servicii juridice. Contribuie, de asemenea, alături de bisericile din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda, la ajutorarea creștinilor care trăiesc sub persecuții.



Foto: basilica.ro