ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din Statele Unite, a cărui soție, ofițer de poliție în New York, a fost ucisă pe 11septembrie 2001 în atacurile teroriste, a returnat premiul "Femeia Anului", acordat acesteia de revista Glamour, după ce publicația a dat același premiu transsexualului Caitlyn Jenner, anunță site-ul 9news.

Ofițerului Moira Smith a murit la vârsta de 38 de ani, în timp ce încerca să salveze persoane blocate în turnul sudic al World Trade Center, premiul fiind acordat postum pentru "acte de eroism".

Soțul Moirei, James Smith, a declarat că s-a hotărât să trimită premiul înapoi, după ce a aflat că transsexualul Caitlyn Jenner a primit aceeași distincție din partea revistei Glamour.

"Sunt șocat și întristat să aflu că Glamour l-a numit pe Bruce Jenner Femeia Anului. Chiar nu era altă femeie în America, sau în restul lumii, care ar fi meritat premiul mai mult decât acest bărbat", spune James Smith, într-o scrisoare trimisă editorului Glamour, Cindi Leive.

Purtătorii de cuvânt ai revistei au răspuns că au primit scrisoarea, dar că aceasta nu le va schimba decizia "de a o onora pe Caitlyn Jenner".

Jenner, bărbatul în vârstă de 65 de ani a anunțat, în luna aprilie, că a decis să fie femeie și că, de acum, se va numi Caitlyn Jenner.

Foto: glamour.nl