ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Informația nu trebuie înțeleasă ca un incident izolat. Dimpotrivă, prefigurează ceva ce riscă să se multiplice în viitor, în conformitate cu o stare de spirit tot mai agresivă și segmentată.

Într-o școală din California, tineri de 14-15 ani au fost ridiculizați pentru că au îndrăznit să-și manifeste opoziția față de un grup venit să-și expună programul LGBT în plină oră de engleză. Alianța „Queer Straight”, specialiști în propaganda LGBT, au fost invitați oficial să intervină pe 29 Ianuarie în mai multe clase a 9-a la liceul Alcanes din Lafayette. potrivit stiripentruviata.ro.

Elevii au fost rugați să se așeze în cerc și să-și expună opiniile asupra homosexualității, de asemenea și pe ale părinților lor.

Cei de la „Queer Straight” i-au încurajat anume să spună dacă, după părerea lor, să fii gay este o alegere și dacă părinţii lor ar accepta să se numească ei înșiși gay. Cei care n-au acceptat au fost umiliți și ridiculizați.

Elevii au fost rugați apoi să se plaseze singuri într-un spectru al genului și li s-a spus că fiecare poate veni într-o zi la școală ca băiat, apoi ca fată.

Aceasta este o deconstrucție programată și facilitată de tipul exercițiului: se știe în ce punct dinamica grupului va constrânge elevul… Și este cu atât mai pervers cu cât adolescența este exact perioada întrebărilor și incertitudinilor asupra propriei identități.

Cursul, susţine un responsabil al învățământului californian, s-a vrut un exercițiu de toleranță, sub supravegherea profesorilor.