ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Funcționara din Kentucky, Kim Davis, care a sfidat sentința Curții Supreme a SUA, refuzând să elibereze certificate de căsătorie pentru cuplurile gay, va fi eliberată din închisoare. Un judecător a decis marți ca Davis să fie eliberată, după aproape o săptămână de la arestarea acesteia, informează ABC News.

"După ce Kim Davis  a fost arestată, cinci dintre cei șase adjuncți ai săi au spus sub jurământ că vor respecta decizia Curții Supreme și vor elibera certificate de căsătorie pentru cuplurile de homosexuali eligibile", spune decizia emisă de judecătorul David Bunning.

"În data de 8 septembrie 2015, reclamanții au depus un raport la cererea Curții. Potrivit documentului, reclamanții au obținut certificatele de căsătorie de la Biroul Comitatul Rowan, statul Kentucky. Așadar Curtea este mulțumită de faptul că Biroul își îndeplinește obligația legală de a elibera certificate de căsătorie cuplurilor eligibile din punct de vedere legal", mai notează decizia Curții.

Judecătorul David Bunning a decis joi, 3 septembrie,ca funcționara Kim Davis să fie arestată pentru "sfidarea curții", după ce i-a ordonat, de mai multe ori, să emită certificate de căsătorie pentru homosexuali, iar aceasta a refuzat. 

Kim Davis este un oficial ales, așa că nu poate fi demis din funcție. Judecătorul a considerat că o amendă, oricât de mare, ar fi plătită de susținătorii lui Davis, așa că a preferat s-o trimită în arestul poliției.