ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ceea ce mulți se temeau că se va întâmpla după legalizarea căsătoriilor homosexuale pe teritoriul SUA, începe să se petreacă.

Dreptul la libertate religioasă sau de conștiință este încălecat de către decizia Curții Supreme a SUA. Dacă în state precum Texas, oficialii au asigurat cetățenii că drepturile lor religioase nu vor fi încălcate, iată că situația este diferită în Kentucky.

Guvernatorul statului Kentucky, Steve Beshear, a emis o declarație publică în care îi avertizează pe angajații săi că "trebuie să recunoască și să permită desfășurarea căsătoriilor între persoane de același sex".

Avertismentul public a venit după ce mai mulți funcționari, invocând dreptul la conștiință religioasă, au refuzat să emită certificate de căsătorie pentru cuplurile de același sex.

Unul dintre aceștia, Casey Davis(FOTO), spune că Guvernatorul Beshear i-a transmis, fără echivoc, ce are de făcut: "Emite certificate de căsătorie sau dă-ți demisia".

Davis a replicat afirmând că jobul său nu poate să treacă peste ceea ce-i permite conștiința. Sute de persoane au ieșit în stradă, organizând un marș de susținere pentru funcționar.

Mai mult, Davis și alți funcționari publici îi cer acum Guvernatorului să convoace o sesiune legislativă specială, pentru a se discuta despre încălcările libertății religioase din statul Kentucky. Până acum însă, guvernatorul Beshear a refuzat, motivând că ar costa prea mult.

Guvernatorul Beshear se confruntă cu astfel de cazuri în cel puțin cinci districte ale statului. Un clip în care o funcționară, Kim Davis, refuză să emită un certificat de căsătorie unui cuplu de homosexuali a devenit viral pe youtube.