ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Participanții la răzmerițele care au cuprins America au mai făcut o victimă: este vorba de biserica anglicană „Sf.Ioan” din capitala Washington D.C., cunoscută drept „biserica președinților”, informează Washington Post.

Insurgenții au dat foc subsolului clădirii și birourilor parohiale. Pe pereții bisericii au apărut și înscrisul: „Diavolul este peste stradă”, cu referință la Casa Albă, iar steagul american de la intrare a fost dat jos și incendiat, precizează sursa citată.

Un geam a fost spart. Din fericire, pompierii au intervenit sub escorta poliției și au stins incendiul care risca să cuprindă clădirea veche de peste 200 de ani.

„Cred că Dumnezeu a fost de partea ei”(a clădirii - n.r.) a spus Vito Maggiolo, purtătorul de cuvânt al Pompierilor din Washington.

„E sfâșietor”, a reacționat și Reverendul Robert W.Fischer, rectorul bisericii. „Este o clădire istorică”, a adăugat.

Biserica anglicană „Sf.Ioan” a fost construită în 1815 și prima slujbă s-a ținut pe 27 octombrie 1816. Este denumită „biserica președinților”. Conform siteului oficial al bisericii, fiecare președinte începând de la James Madison a fost prezent, cel puțin o dată, la slujbă.