ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții Pentagon au mușamalizat un raport intern, care demonstra o risipă birocratică de peste 125 de miliarde de dolari sub forma unor costuri administrative, de teamă că asemenea descoperiri vor fi utilizate de Congres drept scuză pentru a tăia din bugetul Apărării, se arată într-o anchetă a Washington Post.

Liderii Pentagonului au cerut realizarea raportului pentru a ajuta la eficientizarea birocrației în speranța reinvestirii unor economii în operațiunile militare.


Însă, raportul a scos la lumină mai multă risipă decât se aștepta, iar persoanele din conducere au luat măsuri pentru a mușamaliza raportul prin discreditarea rezultatelor sale.

Respectivul raport a apărut în ianuarie 2015 și a identificat o „cale clară” pentru a pune deoparte 125 de miliarde de dolari într-o perioadă de cinci ani din bugetul Departamentului de Apărare.

Planul nu prevedea nicio disponibilizare a angajaților civili sau reducere a personalului militar.

În schimb, prevedea simplificarea birocrației prin pensionarea anticipată a angajaților, prin eliminarea contractorilor bine plătiți și prin utilizarea eficientă a tehnologiei.

Cei care au realizat respectivul raport incriminatoriu fac parte din Defense Business Board, un consiliu federal format din directori și consultanți de la McKinsey and Company.

Raportorii au descoperit că peste un sfert din bugetul Apărării este utilizat pentru a susține resursa umană, contabilitatea, logistica și pentru a administra proprietățile Pentagonului.

Departamentul de Apărare plătește aproximativ 1.014.999 de contractori, civili și angajați în uniformă doar pentru administrația, care este departe de militarii de pe linia frontului. O asemenea administrație supradimensionată susține cei 1,3 milioane de militari activi.

Un asemenea raport de tăiere a costurilor ar putea să fie citit cu interes de către președintele-ales Donald Trump.

Miliardarul republican a promis o acumulare majoră de forțe militare, care va fi susținută prin eliminearea risipei din bugetul guvernamental.

Pentru armată, raportul este interesant pentru că susține alocarea a 125 de miliarde de dolari pentru trupe și arme. De asemenea, economisirea baniilor ar putea să plătească pentru reconstruirea arsenalului nuclear îmbătrânit al Statelor Unite.

Însă, Departamentul Apărării s-a temut că un asemenea raport va submina credința publică legată de anii de austeritate bugetară care au lăsat în urmă forțele armate. Ulterior, raportul a fost mușamalizat pentru a nu da ideea unei tăieri de fonduri la nivelul Congresului sau Casei Albe.

Pentagonul a impus restricții de confidențialitate pentru datele din raport și a luat măsuri pentru a se asigura că nimeni nu va copia descoperirile incriminatorii legate de risipa bugetară. Inclusiv sumarul raportului a fost eliminat de pe site-ul Pentagonului.