ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cetățean a dat-o în judecată pe Kim Davis, funcționar public în Statul Kentucky (SUA), pentru refuzul acesteia de a elibera un certificat de căsătorie pentru un bărbat care dorea să se însoare cu propriul laptop, a anunțat fundația care o reprezintă pe doamna Davis într-un comunicat de presă.

Reclamantul, pe nume Mark "Chris” Sevier, a dat în judecată și pe Guvernatorul Matt Bevin, dar și pe Procurorul General al statului Kentucky, Andy Beshear.

Acesta nu e primul proces de această natură în care este implicat Sevier. În trecut, acesta a mai încercat același lucru în statele Texas și Florida și spune că obiectivul său este de a recunoaște căsătoria dintre un om și un obiect.  Sevier spune că dacă două persoane de același sex se pot căsători, atunci e legitimă și căsătoria dintre un om și o mașină.

"Procesul este frivol. Evident că nu există niciun drept al omului de a se căsători cu o mașină. Dar când genul persoanei devine irelevant într-o relație bazată pe genuri diferite, atunci deschizi Cutia Pandorei și mariajul devine o bătaie de joc", a spus Mat Staver, președintele Liberty Counsel.

Kim Davis este cunoscută opiniei publice după ce în 2015 a refuzat să elibereze certificate de căsătorie pentru cupluri de același sex, deși Curtea Supremă a SUA a legalizat acest gen de uniune. 

Pentru gestul său, Davis a stat șase zile după gratii.